A tartalom marketing egyik, vagy másik formáját szinte minden olyan cég használja, amelyik komolyan vehető netes jelenléttel rendelkezik.

És ez nem véletlenül van így.

Számtalan kutatás bizonyítja, hogy a népszerű bejegyzéseket publikáló weblapok lényegesen nagyobb forgalmat generálnak és több potenciális vásárlót érnek el, mint azok a versenytársaik, melyek csak minimális, vagy gyenge minőségű tartalommal rendelkeznek.

Ugyanakkor egy - egy cikk, vagy interaktív tartalom értékesítés-ösztönző hatását nehéz pontosan felmérni.

Bár az természetesen nyomon követkető, hogy mennyi időt töltenek egy cikk olvasásával a látogatók, vagy hogy mekkora részük osztja meg a közösségi médiában, ezekből az adatokból szinte lehetetlen kikövetkeztetni, hogy az adott írás hogyan hat az eladásokra.

A nem közvetlenül a termékekről szóló tartalmakat ezért aztán sokkal nehezebb is optimalizálni, mint például a hirdetéseket.

Ezen szeretnénk változtatni.

A Content Roi azokat az útvonalat követi nyomon, ami a vásárlóidat a konverziókhoz vezeti.

Az összes olyan aloldaladat feltérképezi, amit a felhasználóid meglátogatnak, mielőtt vásárolnak, előfizetnek, vagy feliratkoznak a weblapodon.

Az oldalakat ezután a pénztermelő képesség szempontjából hasonlítja össze. Megmutatja, hogy a vásárlók mekkora része látogatott meg egy-egy aloldalt, és felhívja a figyelmed a rosszul teljesítő, vagy a weblap elhagyását elősegítő tartalmakra.

Amennyiben webáruházat üzemeltetsz a használatával kiderítheted, hogy a bejegyzéseid pontosan mennyi pénzt termelnek egy munkamenet során.

Ha pedig a feliratkozók, vagy az előfizetők gyűjtése a cél, segít átlátni hogy az egyes cikkek milyen mértékben befolyásolhatják a látogatóid döntését.

A Content Roi adatai lényegesen megkönnyíthetik, hogy eldöntsd, milyen bejegyzések és más tartalmak előállítására érdemes erőforrásokat fordítanod. Ez pedig hosszú távon akár a sokszorosára is növelheti a tartalommarketing hatékonyságát.

Egyéb funkciók:

Cikkajánlás a nagyobb bevételek érdekében